7/28/2012

Curs d’escalada nivells I, II, III. Setembre.



Curs d’escalada nivells I, II, III


Descripció del curs
L’escalada és una modalitat esportiva apassionant que permet descobrir l’essència i la bellesa de la muntanya vertical. Cal una condició física normal i no patir vertigen.



Nivell I
El curs està dirigit a aquelles persones que volen iniciar-se en l’escalada en itineraris equipats.
Aquest curs té com a objectiu primordial el de dotar l’alumne dels coneixements i de les capacitats que li permetin escalar amb seguretat en vies equipades d’un llarg per poder desenvolupar una activitat esportiva de risc amb total seguretat i autonomia un cop hagi finalitzat el curs.

Nivell II
El curs està dirigit a aquelles persones que siguin autònomes en vies d’un llarg de corda (assoliment del curs de nivell I) o que demostrin tenir un nivell equivalent.
Aquest curs té com a objectiu primordial assolir els coneixements de seguretat i l’autonomia necessària per poder escalar com a cap de corda vies equipades de més d’un llarg.

Nivell III:
Escalar vies no-equipades de més d’un llarg. Per alumnes que hagin superat un nivell 2, o acreditin els coneixements i experiència suficients. Presentar curriculum esportiu de 10 vies de mes de un llarg indican nom de la via, dificultad, metres i nom dels companys.

Material que cal portar
Nivell I
Imprescindible:
Vestimenta adient que permeti els moviments, peus de gat, arnès i casc.
Recomanable:
Aparell autobloquejant o davallador/assegurador tipus cistella apte per a corda simple, 1 mosquetó de seguretat HMS, 3 mosquetons de seguretat, 1,20 m de cordino de 6 mm, 1 cinta cosida de 50 mm i una de 120 mm, cintes exprés (les que es tinguin) i corda simple de 10-11 mm de diàmetre (si és possible).

Nivell II
Tot el material del nivell I i 6 cintes exprés (mínim), 2 o 3 m aprox. de cinta plana, un maillon de 7 mm i 1 mitja corda (homologació ½) de 50 o 60 m per alumne.

Nivell III
Tot el material del nivell I i 12 cintes exprés (mínim), 5 m de cordino de 5mm, un maillon de 7 mm i 1 mitja corda (homologació ½) de 50 o 60 m per alumne.
Friends, tascons, pitons i martell.

Normes del curs

• Places de 4 alumnes con a minin nivells I, II, III. Maxim de 12 alumnes per els tres nivells.
• La direcció del curs tindrà la possibilitat de modificar el programa previst en el cas que les condicions climatològiques ho aconsellin.
• La direcció del curs i el seu equip es reserven el dret d’excloure del curs qualsevol alumne que demostri desinterès, manca de capacitat o incompliment de les normes.
• Els viatges, àpats i pernoctacions aniran per compte de l’alumne.
• És imprescindible estar en possessió de la tarja de la FEEC, modalitat C.

Programa

Les sessions teòriques tindran lloc a les 20 h al Centre Excursionista de Terrassa.

12 de setembre. Sessió teòrica de 8 a 10 del vespre. Presentació del curs, material i equipament. Tècniques de seguretat i progressió

15 i 16 de setembre. Sessió pràctica (lloc per determinar)

19 de setembre. Sessió teòrica de 8 a 10 del vespre. Tècniques de seguretat i progressió (continuació). Graduació i ressenyes. Tècniques de fortuna. Coneixement del medi.

22 i 23 de setembre. Sortida pràctica. Sessió pràctica (lloc per determinar)

5 d’octubre. Sessió teòrica i cloenda. Resolució de dubtes. Cloenda del curs.

Proposta de sortides:

Garraf, Montserrat i Vilanova de Meià .

Direcció del curs

Tots els instructors són membres de l’ECAM o tècnics d’escalada o alta muntanya.

Inscripcions

El període d’inscripcions i el preu del curs sortirà publicat al periòdic mensual de setembre del Centre Excursionista de Terrassa

Aquelles persones interessades podran fer una preinscripció gratuïta a secretaria del Centre( telf 937883030 de 19 a 21) indicant nom i cognoms, entitat excursionista a la qual pertanyen i el nivell per al qual estan interessats (nivell I, nivell II o III).

Aquesta preinscripció donarà prioritat a l’hora de la inscripció definitiva al setembre.

Lloc d’inscripció
Secretaria del Centre Excursionista o a través del web del CET.

Dates d’inscripció
De l’1 al 12 de setembre de 2011 per les preinscripcions realitzades durant el mes de juliol 2011.
Del 6 al 12 de setembre 2011 per la resta d’inscripcions.



Preus
Nivell I: 135€. Socis CET : 90€
Nivell II: 150€. Socis CET: 100€
Nivell III: 150€. Socis CET: 100€




 
 

Pagina Web en construcción

Hola a todos, Nuestra página web se encuentra momentáneamente en construcción.  Perdonen las molestias. Saludos, Roberto Blasi Climbasana